Leraren

Zen meester Jiun Hogen roshi

Jiun Hogen roshi

Jiun Hogen roshi

Zen meester Jiun Hogen ontmoette in 1982 zenmeester Prabhasa Dharma en wist meteen dat die ontmoeting haar leven zou veranderen. In 1985 ging ze naar de VS om daar intensief te trainen. In 1986 werd ze als unsui (zen-monnik) geordineerd en in 1989 werd ze tot osho (zen-priester) gewijd. Al die jaren reisde ze elke zomer naar Nederland, Duitsland en Spanje om daar alle retraites van Prabhasa Dharma zenji bij te wonen. In 1993 verhuisde ze naar Duitsland, met de opdracht om een trainingscentrum te beginnen. Dit leidde uiteindelijk tot de opening in 1996 van het International Zen Center Noorder Poort in Wapserveen, Nederland. Vanaf dat moment heeft Jiun roshi daar gewerkt en gewoond.

Sinds het overlijden van Prabhasa Dharma zenji is Jiun roshi spiritueel leidster van de Noorder Poort en van het International Zen Institute, de overkoepelende organisatie met takken in Nederland, Duitsland, Spanje en de VS.

Jiun roshi zal incidenteel een avond begeleiden.

Zen leraar Myoko Suigen osho

Myoko Suigen osho

Myoko Suigen osho

Myoko Suigen osho begon haar zen training in 1990 bij Prabhasa Dharma zenji. In 2011, toen haar twee zoons volwassen waren, stopte ze met haar werk als informaticadocent en ging op de Noorder Poort wonen, waar ze kort daarna door Jiun roshi tot unsui werd gewijd, met de naam Myko (Beautiful Brightness). Vanaf 2003 heeft ze wekelijkse zengroepen geleid, eerst in Bloemendaal en daarna in Zwolle. In 2016 is ze door Jiun roshi tot zenleraar geordineerd, en in 2019 tot osho, met de naam Suigen (Water Origin Manifested).  Naast de maandagavond cursus begeleidt ze mensen in de Zenleven Thuistrajecten en verschillende andere programma's op de Noorder Poort.